Koiralle Uusi Kuljetushäkki

Omistan yhden rakkaan ja ihanan koiran nimeltään Perro. Perro on labradorinnoutaja, iso ja pörröinen söpöliini, jonka kuljettaminen on kuitenkin ollut aina melko vaivalloista, kiitos hänen ison kokonsa ja minun huonojen laitteideni. Olen jo pidempään etsinyt jotakin sopivaa kuljetushäkkiä Perrolle, jotain sellaista oikein hyvää koiran kuljetushäkkiä.

perrokoiratarhassa
Perro ja sen kamukoira agilitytarhassa viime vuonna

Olen tykännyt viedä koiraani erilaisille agility / koulutusradoille aina välillä, ja tuossa onkin eräs oikein pätevä sellainen aivan lähellä Talissa. Perrokin rakastaa tuota liikuntaa ja älynystyröiden käyttöä juostessaan siellä ympäri aidattua aluetta ja yrittäen ratkaista esteitä. Tuo on ollut ihanaa touhua, josta me kumpikin olemme tykänneet aivan valtavasti.

Ongelmana on kuitenkin ollut se, että minullakaan ei ole mikään kovin suuri auto, ja Perro vaatii sen oman tilansa kun häntä kuljettaa. Lisäksi auton takaluukku on ollut aika oudon muotoinen, ja sinne on ollut vaikea saada mitään koiralle sopivaa häkkiä tai muuta kuljetushäkkiä. Tietenkin Perroa voisi pitää irtonaisena takaluukussa, mutta pelkään aina mitä kävisi jos joku vaikka ajaisi joskus meidän peräämme. Se voisi olla jopa kohtalokasta meidän rakkaalle koiralle.

Ja sitten lisää haastetta tulee siitä, että olisi kiva jos Perroa saisi joskus mukaan myöskin ulkomaille, ihan lentokoneella. Sinnekkin pitää siis olla tietynlainen ja hyväksyttä malli koiran kuljetushäkissä. Tämä tuo todella paljon lisäongelmia sopivan kuljetushäkin valintaa. Onneksi löysin tosi hyvän artikkelin juuri siitä, millainen kuljetushäkki koiralle pitäisi hankkia riippuen käyttötarkoituksesta. Se nimi on “Paras Koiran Kuljetushäkki“, ja tossa olikin tosi hyvin just että millainen häkki pitäisi koiralle hankkia, riippuen siitä miten sitä aikoo kuljettaa. Esim. itellä tosi harvoin tulisi vietyä koiraa mitenkään junalla yms., mutta lentomatkailu ja erityisesti automatkailu on tosi tärkeitä.

Ton luettuani tulin kyllä siihen lopputulokseen, että voisin nyt hankkia ensi viikolla tuollaisen metallisen ja tukevan koiran kuljetushäkin tohon autoon, joka sitten suojaisi just vaikka jos joku vahingossa hieman ajaisi meidän peräämme. Sitten myöhemmin täytyy varmaan erikseen hankkia joku tollanen lentomatkailuun kelpaava häkki, koska ei noi nyt niin kalliita oo etteikö voisi 2 erillistä häkkiä hankkia.

Hyvä olisi kuitenkin saada tollanen häkki tonne autoon, varmasti Perrollakin sitten kivempi matkustaa. Onneksi se ei kärsi matkapahoinvoinnista, niin tollanen häkki vielä toimii varmasti tosi hyvin. Se olisi isompi ongelma, jos se alkaisi aina oksennella sinne häkkiin ja sitten sitä pitäisi putsata ja ottaa se loppumatkaksi pois sieltä lemuavasta häkistä.

Ja se hyvä puoli tossa myös on, että kun laittaa koiran tonne häkkiin, voi siihen vierellä pakata jonkin verran lisäkamoja, ilman että se koira siellä vapaana ollessaan levittäisi karvojaan niihin kaikkin, kun se ympäri vaeltelisi. Win-win tilanne siis meille kaikille, Perrolle ja minulle!

Leave a Reply